VVF project

Geef vrouwen hun leven terug!In samenwerking met Wilde Ganzen gaat het VVF-project in St Francis’ Hospital van start.De eerste inzameling is gestart en daarmee is het startsein gegeven tot de oplossing van een schrijnend probleem, dat honderden vrouwen in de Eastern Province van Zambia treft.

Door een langdurige en extreem moeilijke bevalling lopen vrouwen (vooral op het platteland) een gynaecologische fistel op. Dat is een opening tussen de vagina en de blaas die niet gehecht kan worden. Er zit gewoon een gat. De vrouwen kunnen hun urine niet ophouden. Hierdoor worden zij, met hun kinderen, niet langer geaccepteerd in hun samenleving. De operatie is moeilijk. Plastisch chirurgen en gynaecologen kunnen dat niet zo maar.

Dr Joop Jansen, tropenarts, en professor Rob Bleichrodt hebben zich in Addis Abeba, Ethiopië, op eigen kosten bekwaamd in de hersteloperatie. Zij gaan in St Francis’ Hospital een VVF (vesico vaginaal fistel) –project opzetten om deze vrouwen te opereren. Tevens dragen zij hun vaardigheden over aan Zambiaanse chirurgen en gynaecologen.

Wilde Ganzen steunt ons VVF-project om vrouwen in Zambia in staat te stellen om hun eigen leven en dat van hun kinderen weer in eigen hand te hebben. Wij willen aan het project bijdragen door twee speciale operatietafels en een extra (verrijdbare) operatielamp ter beschikking te stellen. Met medewerking van onze Nederlandse partner, de Tergooiziekenhuizen, is de juiste apparatuur gevonden. Na wat afdingen is er een prijs van € 10.000,– overeengekomen, inclusief het vervoer naar onze containertransporteur in Zeeuws Vlaanderen.

{ 1 comment… read it below or add one }

arlet april 9, 2012 om 10:57

De MSG heeft haar vaste donateurs via dit bericht op het project attent gemaakt. Inmiddels is er zo’n € 3500 op de rekening binnen gekomen voor dit invaliderende vrouwenprobleem.
Maar ook uit onverwachte hoek kregen we steun: een vaste donateur in Schagen liet op eigen kosten folders drukken waardoor nog veel meer mensen kennis kunnen nemen van het initiatief.
A.s woensdag houd ik een praatje in Breda, persoonlijke vrienden willen ook hulp geven aan de vrouwen in de Oost Provincie die minder kansen hebben dan wij in Nederland.
De heren Jansen en Bleichroth staan in de startblokken want: de door bestuurslid Jan van der Werf in Nederland aangekochte operatietafels varen in week 15 samen met de operatielamp de haven van Rotterdam uit!

Beantwoorden

Laat een reactie achter


zes − zes =

Vorig bericht:

Volgend bericht: