VVF project

Geef vrouwen hun leven terug!In samenwerking met Wilde Ganzen gaat het VVF-project in St Francis’ Hospital van start.De eerste inzameling is gestart en daarmee is het startsein gegeven tot de oplossing van een schrijnend probleem, dat honderden vrouwen in de Eastern Province van Zambia treft.

Door een langdurige en extreem moeilijke bevalling lopen vrouwen (vooral op het platteland) een gynaecologische fistel op. Dat is een opening tussen de vagina en de blaas die niet gehecht kan worden. Er zit gewoon een gat. De vrouwen kunnen hun urine niet ophouden. Hierdoor worden zij, met hun kinderen, niet langer geaccepteerd in hun samenleving. De operatie is moeilijk. Plastisch chirurgen en gynaecologen kunnen dat niet zo maar.

Dr Joop Jansen, tropenarts, en professor Rob Bleichrodt hebben zich in Addis Abeba, Ethiopië, op eigen kosten bekwaamd in de hersteloperatie. Zij gaan in St Francis’ Hospital een VVF (vesico vaginaal fistel) –project opzetten om deze vrouwen te opereren. Tevens dragen zij hun vaardigheden over aan Zambiaanse chirurgen en gynaecologen.

Wilde Ganzen steunt ons VVF-project om vrouwen in Zambia in staat te stellen om hun eigen leven en dat van hun kinderen weer in eigen hand te hebben. Wij willen aan het project bijdragen door twee speciale operatietafels en een extra (verrijdbare) operatielamp ter beschikking te stellen. Met medewerking van onze Nederlandse partner, de Tergooiziekenhuizen, is de juiste apparatuur gevonden. Na wat afdingen is er een prijs van € 10.000,– overeengekomen, inclusief het vervoer naar onze containertransporteur in Zeeuws Vlaanderen.

{ 1 comment… read it below or add one }

Laat een reactie achter


zes − = nul

Vorig bericht:

Volgend bericht: