St. Francis’ Hospital

Uw steun meer dan waard

Het St. Francis’ Hospital (SFH) in Zambia is een ziekenhuis met 350 bedden en een staf van 280 medewerkers, onder wie 6 artsen. Het ziekenhuis biedt medische verzorging aan zo’n 185.000 mensen in het district Katete, een gebied van 5.000 km2. Daarnaast worden nog eens 1.000.000 mensen uit de omliggende gebieden verwezen naar het St. Francis’ Hospital.

St. Francis’ Hospital biedt – naast poliklinische behandelingen en een geboortekliniek met pre- en postnatale hulp – behandeling in het ziekenhuis, preventieve zorg, gezondheidsbevorderende hulp, opleidingen en onderzoek.

St. Francis'Hospital

De Stichting St Francis’ Hospital Medical Support Group (MSG) ondersteunt dit Zambiaanse ziekenhuis. Op deze website vindt u informatie over de MSG en de projecten die zij tezamen met de staf van het SFH uitvoeren. In 2017 wordt er een project opgestart ten bate van Minga Mission Hospital, een klein ziekenhuis op ongeveer 80 km afstand van Katete. Het project komt tot stand in samenwerking met de Stichting Friends of Minga.

 

 

 

 

anbi logo

 

 CBF Erkend Goed Doel
De MSG is door de Belastingsdienst erkend
als algemeen nut beogende instelling (ANBI).
Dit betekent voor onze gevers dat hun gift mee-
telt als aftrekpost voor de inkomstenbelasting.
Het logo CBF-Erkend Goed Doel laat zien dat onze organisatie zich houdt aan de regels die gelden voor erkenning door het onafhankelijke Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Erkende goede doelen weten wat ze willen bereiken en vertellen daar open en begrijpelijk over. Eens in de drie jaar toetst het CBF erkende goede doelen opnieuw.
Veel van de projecten van de SFH MSG worden gerealiseerd met steun van Wilde Ganzen.
De St. Francis’ Hospital MSG is aangesloten bij de brancheorganisatie voor het particuliere initiatief in Nederland.